משקאות והנקה- כל מה שכדאי לדעת

🚿  כמה מים אמורה לשתות אמא מניקה?

החלב מורכב מ 87.5% אחוז מים לכן חשוב להקפיד לשתות הרבה. בספרות המקצועית לא מצוין כמה מים בדיוק מומלץ לשתות ביום. כדאי לדאוג שיהיה בקבוק מים זמין בהישג יד, להימנע מתחושת צמא ולוודא שלשתן יש צבע בהיר. שתן בצבע כהה מעיד על שתייה לא מספקת.

מעניין לדעת שההמלצה לשתות כמה שיותר כדי שיהיה יותר חלב הינה מיתוס. אין קשר ישיר בין הדברים וההפך- שתייה בכמויות מופרזות מאוד יכולה אפילו לגרום לירידה בכמות החלב.

☕ צריכת קפאין:

ע"פ האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים מותרת צריכה של עד 3 כוסות קפה ביום. המלצות דומות מופיעות בספרות המקצועית. יש לשים לב לצריכה של קפאין ממקורות אחרים (קולה, תה, משקאות אנרגיה וכו) ואם את צורכת קפאין ממקורות נוספים להקטין את צריכת הקפה.

תינוקות בשבועות הראשונים לחייהם, פגים ותינוקות שמצבם הבריאותי אינו תקין עלולים להיות רגישים במיוחד לצריכת הקפה של האם ולהגיב בחוסר שקט.

🍸 האם שתיית משקאות מוגזים יכולה לגרום לגזים?

לא! החלב נוצר מהדם. בועות גז ממשקאות מוגזים אינן עוברות לדם ולכן גם לא מגיעות לחלב.

🍷 האם מותר לשתות אלכוהול בתקופת ההנקה?

ההמלצה הכללית היא: אחרי שתייה של מנת אלכוהול (חצי כוס יין או שליש בירה או שוט של משקה עם אחוזי אלכוהול גבוהים) יש לחכות שעתיים ולאחר מכן אפשר להניק רגיל (אם עברו שעתיים אין צורך לשאוב ולזרוק אלא אפשר להניק רגיל).

אם שתית שתי מנות אלכוהול חכי 4 שעות וכן הלאה.

כמובן שיש להתחשב בגיל התינוק, במשקל של האמא ובתדירות השתייה.

טבלה מפורטת שבה תוכלי למצוא כמה זמן בדיוק לא להניק על פי משקל גופך ניתן למצוא כאן:

https://www.breastfeeding.asn.au/sites/default/files/imce/ABA_Alchohol_BF%20for%20website.pdf

🌿 חליטות צמחים- הצמחים נענע, מרווה ויסמין מייבשים חלב. לכן כדאי להימנע מצריכה מופרזת שלהם בתקופת ההנקה. מותר להנות מכוס תה צמחים שאת אוהבת פה ושם, אבל שתייה על בסיס קבוע בהחלט יכולה לגרום לירידה בכמות החלב שלך.

מקורות:

1. Core Curriculum For Lactation Consultant Practice 3rd Edition. Developed by the International Lactation Consultant Association (ILCA) and edited by Rebecca Mannel, Patricia J. Martens, and Marsha Walker

2. Breastfeeding And Human Lactation, Enhanced Fifth Edition by Karen Wambach, Jan Riordan

3. www.infantrisk.com

4. Medications and mother's milk. 17 ed