דגשים לשאיבה קלה ומוצלחת של חלב אם

איך לשלב את השאיבות במהלך היום?

  תלוי במטרה של השאיבה:

  • אם את שואבת לצורך הגברת חלב, כדאי לשאוב מיד אחרי כל הנקה ולרוקן את החלב שנשאר.
  • אם את שואבת על מנת להשאיר חלב לתינוק לזמן שבו תעדרי מהבית, אפשר לשאוב פעם או פעמיים ביממה אחרי הנקה עד ריקון. אם את שואבת אחרי הנקה אז בסבירות גבוהה את לא תצליחי לשאוב מנה גדולה בבת אחת. ניתן בהחלט לשאוב מנות קטנות, לשמור במקרר ובסוף היום לחבר את המנות הקטנות יחד ולהקפיא. אין להוסיף חלב שטרם עבר קירור לחלב שכבר קורר במקרר, אלא קודם לקרר את המנה הטרייה ורק אז לערבב. בנוסף כדאי להקפיא מספר מנות קטנות שישמשו את מי שיישאר עם התינוק להשלמות קטנות אם יהיה צורך. הפשרה של מנה קטנה נוחה גם למקרה שמי שנשאר עם התינוק יודע שהאם תכף חוזרת. במקרה כזה תופשר מנה קטנה והאם תניק מיד עם חזרתה.
  • אם את מניקה משד אחד כל פעם, אפשר להניק מצד אחד ולשאוב את הצד השני.
  • ניתן לשאוב פעם ביום בשעה קבועה בין ההנקות. כך תוך מספר ימים הגוף יתרגל לייצר מנה נוספת בשעה זו והכמות בשאיבה זו תלך ותעלה.

האם יש חשיבות לתזמון במהלך היממה?

מחקרים מראים שרוב האמהות שופעות חלב בשעות הבוקר יותר מאשר בהמשך היממה ולכן כדאי במידת האפשר לשאוב בשעות הבוקר.

מתי לשאוב בעבודה?

אם חזרת לעבודה ואת שואבת, כדאי בתקופה הראשונה שלאחר חופשת הלידה לתכנן שאיבה ארוכה אחת בזמן הפסקת הצהריים ועוד שאיבה או שתיים קצרות לפי הצורך כשאת מרגישה שהשד גדוש על מנת למנוע התפתחות של דלקת.

שני טיפים שימושיים מאוד:

1. תקפיאי את השקיות בשכיבה כך השקית הופכת לשטוחה ותופסת מעט מאוד מקום.

2. במקום לשאוב לתוך בקבוק ואז להעביר לשקית, את יכולה לחבר את השקית ישירות לפלסטיק של המשאבה על ידי ליפוף של גומיה מסביב לפתח. כך את תשאבי ישירות לשקית ותחסכי זמן יקר :)