גמילה מהנקה

התחלת לחשוב על גמילה מהנקה. מה חשוב לדעת לפני שמתחילים:

הדבר הכי חשוב שתדעי הוא מדובר בתהליך.

גמילה בבת אחת אינה מומלצת!!!! גם מבחינת הבריאות שלך (מניעת דלקות והימנעות מכאבים תוך כדי התהליך) וגם מבחינת התינוק, שעבורו ההנקה היא הרבה יותר מהזנה, עדיף תהליך יהיה התרגתי.

אם הסיבה לגמילה היא תרופה שאת צריכה לקחת או הליך רפואי שאת צריכה לעבור ונאמר לך שאת צריכה להפסיק להניק- ממליצה בחום שתבררי את העניין עם אחד המרכזים הטרטולוגיים שהם המקור הכי מוסמך ומעודכן לנושא. ברב רובם של המקרים, ניתן להמשיך להניק על אף הטיפול או למצוא חלופה טיפולית שמותרת בהנקה. הנה טלפונים

 

1. . מרכז לייעוץ תרופתי אסף הרופא (היחידה לטוקסיקולוגיה ופרמקולגיה                   08-9779309           

2.  מרכז טרטולוגי של משרד הבריאות: 02-5082825       

 

3. מרכז הרעלות של רמב"ם:  04-7771900 

 

נקודה חשובה נוספת היא שאת צריכה להיות שלמה עם ההחלטה ולא לגמול בגלל לחץ של הסביבה.

הנקה היא תהליך אינטימי שלך ושל הגוזל שלך, שמעורב בו הרבה רגש. רק את יודעת מה נכון לך ולתינוקך. אל תתרגשי מהערות. לא משנה אילו בחירות שתעשי בתור אמא- לאנשים תמיד יש מה להגיד ולהעיר. תקשיבי ללב שלך ולאינטואיציה. זאת עצה טובה כל התלבטות שקשורה להורות 😊

 

גמילה וחזרה לעבודה- יש אמהות שמתכננות גמילה מלאה לתקופת החזרה לעבודה. אני ממליצה מאוד להפריד בין שני הארועים. מבחינה פסיכולוגית קשה מאוד להתמודד עם כמה שינויים בבת אחת ולתינוק יהיה קשה להתמודד גם עם פרידה מאמא לכמה שעות ביום וגם עם סיום הנקה בבת אחת.

גם אם אין לך אפשרות לשאוב בעבודה כדאי להשאיר את ההנקות בבוקר, בערב ובלילה לפחות עד סיום ההסתגלות. כמובן חשוב לא להתעלם מגודש בשעות העבודה ולהרגיל את הגוף כשבוע- שבועיים לפני החזרה לעבודה להפחית ייצור בשעות אלו או לחילופין לשאוב מעט או לסחוט להקלה בעבודה עד שהגוף יתרגל.

אחרי שתתרגלו לשגרה החדשה תוכלי להתחיל לגמול מהנקה גם בשעות שאת נמצאת. מילת המפתח, בהתאם למה שכתבתי לעיל, היא בהדרגה!